Trivselregler

För vem gäller ordningsreglerna?

Ordningsreglerna gäller inte bara dig som bostadsrättsinnehavare, dom gäller även övrig familj, släktingar, vänner och gäster som du bjuder in till ditt hem.

Gården

Använd gärna gården för att leka med dina barn eller umgås med dina grannar. Kom bara ihåg att plocka iordning efter dig och lämna den allmäna ytan ren och fin för alla i området.
Var noga med föreningens ytor, vi äger dom gemensamt och vi betalar gemensamt för när dom är trasiga.

Cyklar, mopeder, barnvagnar, rullatorer

Dina cyklar, mopeder, barnvagnar och rullatorer ska förvaras på din bostadsyta, dvs den yta närmast där du bor. Visa hänsyn och ställ inte dessa objekt i vägen för andra ute på gården

Husdjur

Föreningen har inte restriktioner kring ägande av husdjur. Kom ihåg att det är du som husdjursägare som ansvarar för att plocka upp efter din fyrbenta vän och att hålla området snyggt och rent efter dom!

Störningar

Tänk på att vi bor nära våra grannar. Att det låter under dagarna är ofrånkomligt och normalt, men tänk på att visa extra hänsyn på kvällar och tidiga morgnar och att inte störa dom som t.ex börjar jobba tidigt eller har småbarnsfamiljer.

En tumregel kan vara att försöka vara tystare mellan 22-07

Hemmafest

Självklart får du ha fest hemma i din bostad, tänk dock på att informera dina grannar och hör ifall det finns invändingar mot just den kvällen, kanske ska dom upp tidigt dagen efter. Och om du blir ombedd att sänka musiken eller ljudnivån så försök att visa hänsyn och göra det du blir ombedd av dina grannar när du har fest.
Tänk också på att det är du som har festen som ansvarar för att våra gemensamma utrymmen blir städade och ser bra ut igen.

Om du blir störd.

I en flerfamiljsbostad är det omöjligt att inte bli störd ibland och du måste även visa hänsyn till att din granne gör saker på dagarna. Om du tycker att du blir ”onormalt” störd så försök att lösa detta med din granne i första hand, och försök att hålla en god relation.

Skulle din granne inte visa dig hänsyn efter upprepade störningsmoment så blir detta en styrelsefråga men enstaka störningar är inte en styrelsefråga. Om du vid upprepade tillfällen informerar din granne om att du blir störd men inte upplever att situationen blir bättre så bör du dokumentera händelserna och sen tillge dessa till styrelsen.

Parkering av bilar på gården

Du får parkera bilen på gården vid din bostad kortare tider, tänk på att parkera så att andra fordon kan passera och så att du inte stör eller står i vägen för någon annan.

Andrahandsuthyrning

Båtplatsen får hyras ut i andra hand, det är dock du som ägare som tar fullt ansvar för att det sköts och ser bra ut.